andere naamNieuwe afbeeldingNieuwe afbeeldingNieuwe afbeeldingboerderij de zalmboerderijd

"De meeste dingen leer je als je klein bent, sommige dingen ga je pas begrijpen als je groot bent."

-Astrid van Bennekom

Boerderij de Zalm - Activiteiten & Evenementen


Wil je meer weten over de activiteiten, evenementen en trainingsmogelijkheden bij Boerderij de Zalm? Hieronder een selectie van onze evenementen, trainingen en activiteiten. Wil je meer weten over de activiteite, evenementen, trainingen of wil je zelf een training geven? 

Stuur ons dan een mail welkom(at)boerderijdezalm.nl of bel ons.
We zijn bereikbaar op

+31 (0)6  512 20 416 

Workshop Pruimenjam kweken en maken op zaterdag 27 augustus 2016
De nazomer is een tijd van heerlijke vruchten zoals kersen, abrikozen en pruimen. Een pruimenboom geeft vaak veel vruchten ineens, meestal meer dan je kunt opeten.
Astrid Bennekom van Boerderij De Zalm en Geral Overbeek van Overbeek-Gardendesign laten tijdens een praktische workshop zien hoe je pruimenbomen verzorgt en hoe je veel langer van de pruimenoogst kunt genieten.

Deel 1: leer pruimen snoeien
Kom naar de boomgaard van Boerderij De Zalm en ervaar hoe leuk het is om te leren hoe fruitbomen gesnoeid kunnen worden.
Fruitbomen snoeien is bij iedere fruitsoort weer anders en voor een optimaal resultaat is het zinvol om te leren wat je juist wel of niet moet doen en in welke periode. Pitvruchten zoals kers, amandel, abrikoos en pruim kunnen het beste direct na de pluk gesnoeid worden zo tussen half augustus en half september.
Eerst beginnen we met een theoretische inleiding en een verassende presentatie met vele praktische voorbeelden, hierbij behandelen we hoogstam fruitbomen, steenvruchten en klein fruit in de tuin. Ook de indeling of de geheimen van een gezonde bodem komen aan bod.
Na de theoretische inleiding, gaan we de boomgaard in gaan om in de praktijk te oefenen.

Deel 2: zelf pruimenjam maken:
Na een heerlijke lunch gaan we leren hoe je van de pruimenoogst een heerlijke jam kunt maken zodat je nog maandenlang van je zelf gekweekte vruchten kunt genieten.

Informatie:

Cursusprijs €99,00 euro/maximum aantal deelnemers 20
Inclusief: workshop snoeien, workshop jam maken en leuke potjes voor de jam en een overheerlijke heerlijke lunch
Adres: Pothuizerweg 19  3998 NB Schalkwijk

Aanmelden:kan door te reserveren op de website Gardenspecials4u via de volgende link: http://www.gardenspecials4u.nl/workshop-pruimenjam-kweken-en-maken
Schrijf je snel in om je plek te reserveren omdat het aantal plaatsen beperkt is.
 

Heb je nog vragen neem dan gerust contact op met Geral
Telefoon:  06-54614382
 

Tot in de pruimentijd, Astrid en Geral
 

De NACHT van de NACHT 29 oktober 2016, wandel je mee?Zin in iets leuks, iets spannend, iets gezelligs? We gaan weer in de nacht van de nacht wandelen. Wil je iets anders doen in deze nacht, nieuwe mensen ontmoeten en het goede doel steunen?Op deze bijzondere avond kan het allemaall!


In samenwerking met spieren voor spieren en Seats4Silence doen we elk op Boerderij de Zalm wandelen in de nacht van de nacht. Wij willen bij dragen aan het goede doel, spieren voor spieren! Doe jij ook mee? Op 29 oktober vindt er een unieke wandeling plaats in de avond voorafgaande aan het teruggaan van de klok, voor de wintertijd. Naast deze gebeurtenis vieren we ook de duisternis met de Nacht van de Nacht (om aandacht voor lichtvervuiling te vragen; www.nachtvandenacht.nl)

We verzamelen we om 20:30 bij Boerderij de Zalm (www.boerderijdezalm.nl) om eerst even samen iets warms te drinken en dan op pad te gaan, het avontuur/ de duisternis tegemoet!
Tijdens deze wandeling (onder begeleiding van Frans Hans van der Tempel van de hoogstambrigade en Adriaan Kodde van Natuurlijk Verbinden (www.natuurlijk-verbinden.nl) bieden we jullie de gelegenheid om van de omgeving, de duisternis en indien gewenst van stilte te genieten. Ook zal er tijdens de wandeling uitleg gegeven worden over wat we tegenkomen.
Na de lekkere en verfrissende avond-/ nachtwandeling zullen we terugkeren bij Boerderij de Zalm, alwaar we worden getrakteerd op een welverdiende warme verrassing. En verschillende collega-ondernemers zijn van de partij.  We zullen ervoor zorgen dat het een avond vol verrassingen wordt!

De bijdrage voor deze belevenis is € 15,=.  Als Seats4Silence locatie verzorgt Boerderij de Zalm graag dit nachtelijk event met aandacht voor de Stilte, de Nacht en Spieren voor Spieren. De bijdrage is volledig voor spieren voor spieren (slechts een klein gedeelte is de kostprijs van de heerlijke hapjes en drankjes, verzorgd door Boerderij de Zalm, te bekostigen). Wil je je aanmelden of meer weten?
Mail ons dan op welkom@boerderijdezalm.nl


Sst...., Stilte in Begeleiding,  Data op aanvraag, voor coaches en therapeuten  die willen werken met stilte! Wil jij als begeleider groeien en meer met stilte werken in de begeleiding? Meer weten, mail: info@rebalance.nu. Trainers: Astrid van Bennekom en Barbara Visscher.


Coworking wandeling op data op aanvraag

Ontspannen uitwisselen en elkaar verder helpen. Voor ondernemers en initiatiefnemers die graag buiten zijn. “In de voetstappen van Griekse filosofen en Steve Jobs”.

Nieuwe inzichten ontstaan juist als je je hoofd loslaat. Buiten én in contact met anderen. De korte introductie geeft focus en handvatten voor gesprek. Aanmelden en meer weten? Dit kan via:http://www.zininbuiten.eu/coworking-wandeling/We organiseren samen een sharing high tea. Iedereen brengt een hapje in om te delen na de wandeling. Slecht weer komt weinig voor, slechte kleding wel. Zorg goed voor jezelf. De coworking wandeling betaal je slechts met aanmelden, ontmoeten en kennis delen.
 

Co working Day data op aanvraag
Een dagje werken in het groen? In een rustige omgeving met inspirerende ondernemers? Samen werken, samen eten, brainstormen, elkaar stimuleren en kijken wat er ontstaat.
Dat is het idee van de Co-Working Days.
Om je onderneming te runnen is het goed er soms even tussen uit te gaan. Nieuwe mensen ontmoeten, in verbinding zijn met andere ondernemers en even niet hoeven nadenken over alle huishoudelijke taken en andere dingen die er ook nog moeten gebeuren.
We trappen regelmatig af op Boerderij de Zalm, een prachtige plek waar je niet alleen tot rust komt in de Deelkamer, maar ook heerlijk kunt genieten van de buitenlucht. Je bent dan rond 09.00 uur welkom op de boerderij en de we eindigen rond half 5. Je kunt geconcentreerd werken aan dat wat jij wilt, je kunt je ook laten inspireren door elkaar en elkaar vragen stellen over zaken waar je even niet uitkomt. De kosten voor deze dag zijn: €15,00 euro. Je kunt je aanmelden via welkom@boerderijdezalm.nl en heb je nog vragen, stel ze gerust. Welkom & geniet!

Werken aan je balans en rust! Januari 2017
We hebben een special programma dat je alleen of samen met anderen kunt volgen. We hebben op boerderij de Zalm de mogelijkheid om je te helpen tot rust te komen, met een invulling die bij jou past. Je zult niet de laatste zijn, die hier een tijdje verblijft om weer opnieuw balans te zoeken. En je bent zo welkom, want deze plek is ervoor gemaakt. De rust, de ruimte, de stilte: jouw tijd hier is persoonlijk.
Afstemmen op jouw wensen of doel vanuit een gemoedelijke en open benadering is mijn manier van werken. ‘Niets moet en alles mag’, want ieder mens is anders. Daarom bied ik jou een uniek evenement met verblijf en begeleiding, dat rekening houd met jouw voorwaarden en wensen.  Even tot stilstand komen bij Boerderij de Zalm is weer in balans komen.
Mocht je eens langs willen komen om nader kennis te maken, je bent van harte welkom!  De data voor dit programma gaan in overleg, de hele maand januari is er speciale aandacht voor balans en zijn er extra activiteiten.Groei & Geniet