andere naamNieuwe afbeeldingNieuwe afbeeldingNieuwe afbeeldingboerderij de zalmboerderijd

"If you can dream it, you can do it."

-Walt Disney

Boerderij de Zalm - Omgeving

Boerderij de Zalm is centraal in het midden van het land gelegen. Nabij Utrecht, maar ver genoeg ervan verwijderd om de rust van het platteland op te kunnen snuiven. Ons plekje is uniek gelegen, omdat je hier van alles binnen handbereik hebt. Zo kun je een dagje Culemborg doen, wat aan de andere kant van de Lek ligt. Met het pontje over ben je zo in dit Middeleeuwse stadje.
Je kunt hier dus terecht voor de architectuur, maar ook voor een heerlijke lunch of diner. Een andere  interessante plek is bijvoorbeeld Houten met haar oude stadshart of voor als je een dagje wellness wilt, kun je naar de Houten Sauna. Wat dacht je van Wijk bij Duurstede met zijn prachtige stadspark en galerieën. Of Utrecht zelf, als je cultuur wilt snuiven in een museum of gewoon eventjes lekker wilt shoppen. Alles is te vinden binnen redelijk korte afstand van onze boerderij.

Direct achter jouw Bed & Breakfast liggen weilanden met daaraan een hoge dijk. Hierachter ligt de Lek, een prachtige kronkelige rivier, met z’n rietkragen en broedvogels. Wandelend over de dijk zijn er prachtige Lek-vergezichten. Op loopafstand van Boerderij de Zalm is een recreatieplek met ligweide, waar je ook kunt picknicken en zwemmen in de Lek. Mocht er iets blauws aan je voorbij schieten, ben je getuige geweest van het IJsvogeltje. Ze houden van zoet stromend water en graven hun nesttunnel in de lemige zanderige oeverranden. In de polder, waar onze boerderij ligt, kun je op een wandeling verschillende boomgaarden tegenkomen, waar de boer hard aan het werk is met enten of plukken. Soms kun je voor een paar euro aan de rand van de weg de oogst vers kopen.

Wil je meer van de omgeving verkennen, dan hebben we eventueel fietsen voor je klaar staan. Lekker de wind in je haren, als je de omliggende dorpjes bezoekt, zoals Cothen, IJsselstein, Vianen, Vreeswijk, Doorn, Werkhoven, Tull en ’t Waal, Zeist en Bunnik. Prima te doen op de fiets. De omgeving van de Krommerijn staat bekend om zijn kersenboomgaarden, de vele kastelen en landgoederen. En prachtige stekjes in de natuur om tot rust te komen. Om tussendoor op krachten te komen bezoek je één van de twee gezellige theetuinen. Je kunt er heerlijke taartjes eten en dit is ook zeker een bezoekje waard.

Nergens zie je zoveel verschillende landschappen als tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede en tussen Heuvelrug en Lek; in de Kromme Rijnstreek. Landgoederen van Amelisweerd in Bunnik tot aan de Langbroekerwetering in het oosten, forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Houten en Bunnik, karakteristieke sfeervolle dorpen zoals Werkhoven, Schalkwijk, Cothen en Langbroek, en natuurlijk de afwisseling van weilanden en fruitboomgaarden. Daartussendoor slingert de Kromme Rijn, die je wandelend, op de fiets of in de kano kunt volgen. Waar je ook bent, je proeft, beleeft en geniet van de Kromme Rijnstreek!

Voor een uitgebreidere beschrijving en informatie, praat ik je graag bij als je hier bent.

Of kijk bij onze tips &links. Sowieso hebben we op iedere kamer een mapje met informatie liggen.
Je zult zien: je komt tijd te kort!
(Ach, dan kom je toch snel weer een keertje?)